19 Şubat 2010 Cuma

Fırında Mozarella Peynirli Karnabahar


Kışın en faydalı ama pek sevilmeyen sebzelerinden biri olan karnabaharı severek yiyeceğiniz, misafirlerinize de sunabileceğiniz tatta ve görünümde olan  bir tarif vermek istiyorum.
Malzemeler:(4 kişilik)
1 orta boy karnabahar
250 gr.kıyma
1 çorba kaşığı salça
1 büyük boy soğan
kuru fesleğen
tuz, karabiber
zeytinyağı
Mozarella peynir
Parmesan peynir
Hazırlanışı:
Karnabahar temizlenip, parçalara ayrılıp yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ayrı bir kapta soğan yemeklik doğranıp, zeytinyağında pembeleştirilir. Kıyma ilave edilir, kavrulur. Salça eklenir, kıyma ve soğan ile iyice karıştırılarak harman edilir. Fırın ısısına dayanıklı yayvan bir tencereye önce karnabaharlar dizilir, üzerine tüm karnabaharlarının üstüne gelecek şekilde kıyma harcı yayılarak dökülür ve tuz, karabiber, kuru fesleğen ilave edilir.(Kuru fesleğen karnabaharın kokusunu ve tadını öldürdüğü için bol olarak konulabilir) Karnıbaharların yarısına kadar su ilave edilip, kaynamaya başlayıncaya kadar kısık ateşte pişirilir. Kaynamaya başlayınca ateşten alınır ve mozarella peynir dilimlenerek tüm malzemenin üstünü kapatacak şekilde konur. Mozarella peynirin üzerine rendelenmiş parmesan peynir serpilir. (Yemeğin tadının ve görüntüsünün güzel olması için mozarella peynir ve parmesan peynirin mümkün olduğu kadar bol konulması gerekmektedir.) Peynirleri ilave edilen karnabahar önceden ısıtılmış 200C fırında peynirler iyice eriyip, üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık 20 dak.) tutulur. Fırından alınıp, sıcak sıcak servis yapılır.
AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...