28 Şubat 2010 Pazar

Güveçte Pizza


Malzemeler:
1 paket hazır piza hamur unu
4 dilim dana jambon
3 adet brokoli çiçek ve sapı
2 adet tavuk göğsü fleto
4 adet büyük boy mantar
1 küçük paket domates püresi
2 diş dövülmüş sarımsak
Mozerrela peyniri
Parmesan peyniri
Fesleğen
Tuz
Karabiber
Zeytinyağı

Hazırlanışı

Wok'a zeytinyağı konur, kızdırılır ve dövülmüş sarımsak eklenir. Doğranmış mantarlar konulur ve sotelenirler. Kuşbaşı doğranmış jambonlar woka konur, karıştırılır. Üzerine haşlanmış ve doğranmış brokoliler eklenir. Brokoliler karışıma iyice karışına kadar karıştırılırlar. Üzerine haşlanmış ve minik, minik doğranmış tavuklar konulur ve hepsi 2,3 dak. çevrilirler. Üzerine fesleğen,tuz ve karabiber konulup, karıştırılır. Karışıma domates püresi eklenir(Yazın püre yerine taze domates kullanabilirsiniz) 5 dak. karışım tekrar çevrilir. Son olarak karışıma dilimlenmiş mozerella peyniri (istediğiniz miktarda) konulur ve peynir eriyene kadar karıştırılır.

Ayrı bir yerde hazır piza hamur unu bir kaba konur. Üzerine 1.5 çay bardağı su ve 1 yemek kaşığı sıvı yağ eklenir ve mikser ile su ve yağ unla iyice karışına kadar karıştırılır.

Wokta hazırlanan karışım minik güveçlere konulur. Üzerleri ince, yuvarlak hale getirilen piza hamuru ile kapatılır. (Hamurun güvecin kenarlarına taşarak kapanması gerekmektedir.) Hamurun ortasında hava çıkışı için bıçak ile küçük bir kesik açılır. Hamurun üzerine pasta fırçasıyla zeytinyağı sürülür. En son olarak hamurun üzerine rendelenmiş parmesan peyniri her tarafı kaplayacak şekilde serpilir ve önceden ısıtılmış fırında 200C'de 20 dak. pişirilip servis edilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...