17 Mart 2010 Çarşamba

Sütlü Domates Çorbası


Bugün tarifimiz yeni Konuk Çeşnici'miz Bervan'dan. Bervan bana 2 tarif göndermiş. Bugün onlardan biri olan Sütlü Domates Çorbasının tarifini sizlerle paylaşacağım. Diğer tarifini de önümüzdeki günlerde yazacağım. Teşekkürler ve ellerine sağlık Bervan!

Malzemeler: 4 kişilik
1 kaşık un
2 kaşık sıvı yağ
1 bardak domates rendesi
1 kaşık salça
2 bardak sıcak su
3 bardak süt
tuz
karabiber
Üzerine rendelenmiş kaşar yada krema

Hazırlanışı:
Derin bir tencerede un ve yağ unun rengi değişene kadar kavrulur. Domates salçası da eklenip 5-10 saniye pişirildikten sonra yavaş yavaş sıcaksu eklenir ve un kaşık yardımıyla topaklanmadan açılır ( eğer yine de topaklanma olursa sonradan blender ile topaklanma giderilebilir) bu karışıma domates rendesi eklenir ve hemen ardından süt yavaş yavaş eklenir. Süt de su gibi sıcak olursa işiniz daha da kolaylaşır. Daha sonra tuz ve karabiber eklenir. 1-2 dakika kaynadıktan sonra sıcak servis edilir. Servis ederken tabaklara isteğe göre kaşar rendesi veya krema eklenebilir.

AFİYET OLSUN

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...