23 Nisan 2012 Pazartesi

Lezzet Sihirbazları Yarışması” meze sihirbazlarını arıyor

“Hem meze ustasıyım, hem de yemek bloğum var.” diyenler, “Lezzet Sihirbazları Yarışması”nda buluşacak. Tukaş ve Carousel AVM işbirliği ile düzenlenen yarışmaya yemek blog yazarları, meze kategorisinde Tukaş ürünleriyle geliştirecekleri özgün tariflerle katılacak. Meze sihirbazlarını ise, lezzet ustası şefler ve gurmelerin yer aldığı jüri belirleyecek.
Mezeler, Türk mutfağında sofraların vazgeçilmezidir. Meze yapımı, ustalık ister. Tukaş ve Carousel Alışveriş Merkezi işbirliğiyle “meze” kategorisinde düzenlenen “Lezzet Sihirbazları Yarışması”, meze ustası yemek blog yazarlarının katılımıyla gerçekleşecek. Yemek blog yazarlarının kendilerine özgü meze tarifleriyle katılacakları yarışmaya başvurular, 16 Nisan - 7 Mayıs 2012 tarihleri arasında yapılacak. “Meze sihirbazı” yemek blog yazarı ise, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Carousel Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek finalde Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç ve Ayşe Tüter’in yer aldığı jüri tarafından belirlenecek. 12 finalist, EKS Mutfak Akademisi tarafından belirlenecek.
Yarışmaya katılmak isteyen yemek blog yazarları, 16 Nisan – 7 Mayıs 2012 tarihleri arasında lezzetsihirbazlari@tukas.com.tr e-mail adresine Tukaş ürünleriyle geliştirdikleri özgün meze tariflerini ve bu mezenin fotoğraflarını göndererek yarışmaya katılabilecekler. Ön değerlendirme, 8 Mayıs 2012 tarihinde usta şef Eyüp Kemal Sevinç ve EKS Mutfak Akademisi şefleri tarafından yapılacak. Ön değerlendirme sonrasında 12 blog yazarı, finalist olarak belirlenecek.
Final, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Carousel AVM’de yapılacak.
12 finalist, Carousel Alışveriş Merkezi’nde düzenlenecek finalde, özgün meze tariflerini Tukaş ürünleriyle jürinin ve izleyicilerin karşısında hazırlayacaklar. Yarışmanın birincisi; lezzet ustaları Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç ve Ayşe Tüter tarafından belirlenecek. Finalde ilk üç sırada yer alacak yemek blog yazarlarını sürprizler ve çeşitli ödüller bekliyor.
Katılım Koşulları
• Yarışmaya yalnızca yemek sitesi ve/veya bloğu olan 18 yaşından büyük kişiler katılabilecektir. (Yemek ile hobi olarak uğraşan, yemek bloğu ve/veya sitesi olan amatör katılımcılar, yarışmaya katılabilecektir.)
• Yarışma, “Meze” kategorisini kapsayacaktır. Katılımcılar, meze kategorisinde Tukaş ürünleri kullanarak geliştirdikleri özgün tarifleri ile yarışmaya katılabilecektir. Meze tariflerinin pişirme olmaksızın hazırlanması gerekmektedir. Her yarışmacı, en fazla 2 tarifle yarışmaya katılabilecektir. (Tariflerin, daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış ve özgün olması zorunludur.)
• Yarışmacılar, geliştirdikleri meze tariflerini ve fotoğraflarını 16 Nisan 2012 – 08 Mayıs 2012 tarihleri arasında lezzetsihirbazlari@tukas.com.tr adresine gönderebilecektir. Bu e-mail adresine gelecek her tarif içerikli e-mail, “Tarifiniz alınmıştır. Yarışmaya katılımınızdan dolayı teşekkür ederiz” şeklinde geri bildirim ile tarafımızca teyid edilecektir.
• Katılımcılar, meze tariflerini ve fotoğraflarını en son 07 Mayıs 2012 Pazartesi günü saat 17:00’ye dek gönderebilirler. Tüm katılımcıların listesi, isimleri ve tariflerinin adları ile 08 Mayıs 2012 Salı günü Tukaş web sitesinde (www.tukas.com.tr) yayınlanacaktır.
• Meze tarifleri, Tukaş ürünleri kullanılarak hazırlanacaktır. Yarışmacılar, kendilerine bildirilecek Tukaş ürün listesinde yer alan ürünleri tariflerinde kullanabilecektir. Tariflerde kullanılacak Tukaş ürünleri ve ek gıda malzemeleri, yarışmacılar tarafından satın alınacaktır.
• Tarifler ve fotoğraflar, 08-09 Mayıs 2012 tarihleri arasında ön elemeye tabi tutulacaktır. Ön eleme; Tukaş’ın mutfak danışmanı Eyüp Kemal Sevinç liderliğindeki EKS Mutfak Okulu usta şefleri tarafından yapılacaktır. Ön elemede 12 blogger’a ait 12 meze tarifi, finalde yarışmak üzere belirlenecektir. Ön eleme sonuçları, 11 Mayıs 2012 Cuma günü Tukaş web sitesinden (www.tukas.com.tr) duyurulacaktır. Ayrıca kazananlara ve her katılımcıya e-mail olarak yazılı bildirilecektir.
• Ön elemeyi geçen 12 blogger, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü İstanbul’da Bakırköy Carosuel Alışveriş Merkezi’nde gerçekleştirilecek final organizasyonunda birincilik için yarışacaktır.
• Finalde 12 blogger, ön elemeyi geçip, finale kalmaya hak kazanan kendilerine ait 12 özgün meze tarifini jüri üyeleri önünde yapacaktır.
• Finalde değerlendirmede; lezzet, özgünlük, içerik ve yaratıcılık kriterlerinin yanı sıra sunum tarzı da baz alınacaktır.
• Finalde yarışmacılara tarifte yer alan Tukaş ürünleri ve ek gıda malzemeleri ile hazırlama materyalleri (karıştırma kabı, kase, kesme tahtası, bıçak, el blender, kaşık, çatal, tel çırpıcı) verilecektir. Bunlar dışındaki sunum ve süsleme malzemeleri, 12 blogger tarafından temin edilecektir.
• Final yarışmasında birincilik, ikincilik ve üçüncülük derecelerine jüri tarafından layık görülen tarifler, aynı gün yine jüri tarafından açıklanacaktır.
• Ödüller, 12 Mayıs 2012 Cumartesi günü Carousel Alışveriş Merkezi’ndeki final organizasyonunda takdim edilecektir.
• Yarışmacılar meze tariflerinin ve fotoğrafların fikri haklarının kendilerine ait olduğunu beyan ederler. Katılımcılar, kendileri tarafından sağlanmış herhangi içeriğin bir üçüncü şahsın fikri haklarını ihlal etmesi durumunda her türlü yasal, maddi ve manevi sorumluluğun kendilerine ait olduğunu peşinen kabul ve beyan ederler.
• Yarışmacılar, meze tarifleriyle ilgili bir telif hakkı talep etmeyeceklerdir. Katılımcılar, kendileri tarafından gönderilen tarif ve fotoğrafın her türlü kullanım haklarını zaman ve mecra sınırlaması olmadan tümüyle Tukaş’a devrettiklerini peşinen beyan ve kabul ederler.

Hiç yorum yok:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...